Отцеубиецът Стоил от Неделево влезе в психиатрията, имал шизофренични симптоми

0

Стоил Терзиев който преби до смърт баща си в Неделево има остро разстройство на здравето с шизофренични симптоми. Това стана ясно в съдебната зала, където днес трябваше да се проведе разпоредително заседание по делото.

Здравословното състояние на 41-годишния мъж обаче не му позволи да присъства на процеса. Към момента Терзиев-младши се намира в психиатрията към затвора в град Ловеч, където е подложен на лечение, предаде TrafficNews.

Предвид тежкото умишлено престъпление в което е обвинен, присъствието на мъжа в залата е задължително и това принуди съдия Петко Минев да насрочи нова дата за провеждане на разпоредително заседание. По искане на адвокат Стефан Левашки, представляващ защитата на Стоилов, след приключване на лечението на Терзиев следва да му се назначи нова медицинска психиатрична експертиза, за да се установи актуалното му здравословно и психично състояние.

Делото ще продължи на 25 април тази година.

Припомняме, че Стоян Терзиев умишлено умъртви 64-годишния си баща Антон Терзиев на 17 март 2022. Последният почина в болница. В продължение на 5 минути синът е нанасял удари с ръце и крака. Майката се е опитвала да го спре, но той продължавал.

Установени са наранявания по цялото тяло. Терзиев е съборил баща си, качил се е върху него и го е заклещил, след което е започнал да го удря. При огледа на къщата е открита обърната метална маса в двора, а на единия й крак са намерени кръв и коса от главата на бащата.

Според обвинителния акт бащата и сина, живеели в къща в пловдивското село, като между двамата възниквали спорове след употреба на алкохол. Скандалите понякога прераствали във физическа саморазправа, но без да се стига до наранявания.

На 16 март 2022 г. двамата отново седнали в къщата да се почерпят с алкохол и по-късно вечерта бащата легнал да спи. Синът останал на масата, а бащата се събудил в ранните часове на 17 март 2022 г. и казал, че ще излезе навън. Стоян Терзийски го предупредил да не ходи никъде. Баща му отвърнал, че ще прави, каквото поиска. Тогава сина му се ядосал и го блъснал, при което убитият загубил равновесие, хванал се за якето на сина си и скъсал единия джоб. Поради тази причина обвиняемия започнал да му нанася удари по цялото тяло, което се случило в дома и на двора на къщата.

От свидетел на случващото се бил подаден сигнал на тел. 112. На място пристигнали медицински и полицейски екипи. Въпреки оказаната лекарска помощ, на 18 март 2022 г. 64-годишният Антон Терзиев починал от нараняванията си.

По време на разглеждането на мярката за неотклонение защитата на обвиняемия многократно изтъкна като причина за смъртта на Антон лекарска грешка.

Прегледана: 52805

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече