Тв легендата Мария Янакиева с втора тежка операция  

0

Незабравимата легенда на БНТ Мария Янакиева продължава да има премеждия в здравословен план. От близо 2 години тя се бори да не загуби зрението си напълно, но е претърпяла втора тежка и неуспешна операция на очите, доверява обичаната говорителка.

„Преди няколко години ми махнаха перде на едното око, а след това и на другото. Офталмологът каза, че дясното се нуждае и от по-специална хирургическа интервенция. Съгласих се, но след тази манипулация не виждам абсолютно нищо с това око. Ослепях си направо”, ожали се тв ветеранката. В момента тя не можела да разчита на дясното си око и се оправяла само с лявото. И неговите възможности обаче били силно занижени, а функциите – нарушени. Очилата и лещите в нейния случай били непотребни и не вършели абсолютно никаква работа. Затова Янакиева, която е пенсионерка отдавна и обича да запълва свободното си време предимно с четене и гледане на телевизия, се наложило да ползва лупа, за да практикува всекидневните си любими занимания.
Разтревожени за здравословното състояние на тв звездата, нейните деца и внуци, които живеят в Австрия и Франция, й изпратили специални лекарствени продукти оттам, които уж да й бъдат от полза, но и те не успели да й помогнат, както очаквала.

Преди няма и две години славната говорителка на БНТ загуби своя съпруг Веско Цоневски, който беше част от прочутия мъжки хор „Гусла”. Самата тя навремето била на косъм да стане певица и в бранша й предричали кариера на мецосопран, но животът й поднесъл други изненади и я запътил към БНТ. Янакиева, която продължава да живее в центъра на столицата, трудно привикнала към самотата след загубата на мъжа си. Мъчело я и че всичките им наследници били пръснати по чужбина, същевременно обаче се гордеела с тях, че успели да направят кариери. Звездата от малкия екран е рекордьорка сред колегите си и има цели трима правнуци, като последното попълнение в отбора се родило през август 2019 г. И трите са на нейната внучка Стефи, която живее във Франция с мъжа си и дечицата си. Внукът на Янакиева пък е във Виена. Той също е женен и е успешен инженер.

Прегледана: 54635

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече