Васил Найденов 10 години без пенсия: Гаврят се с хората  

0

Вече цяло десетилетие Васил Найденов продължава да чака пенсията си. От 2013 г., когато естрадният певец е подал документите си за пенсиониране, до днешна дата той не е взел и стотинка от държавата. За това се ожали преди седмица изпълнителят на „Телефонна любов“, който вече е абдикирал от казуса.

„Никога не съм бил държавен служител, макар че съм бил на щат, но както съм бил на щат, никога не получих пенсия. Защото се оказа, че пенсионните права са изгорели, наводнени. При мен това не е проблем, материално. За моите колеги обаче е. Защото всичките не могат да имат 50 години музикален живот, то и никъде по света го няма. Колко са такива като Елтън Джон, Том Джоунс, Пол Маккартни, Тина Търнър, „Роулинг Стоунс“?“, коментира Кеца.
„Работил си дълги години на държавна служба, а архивът изгорял и държавата ни чула, ни видяла. Меко казано, това е тъпо. Още повече че става дума за не повече от 50-60 човека. Сто да са. И те не могат да дадат пенсия на тези хора. Само по себе си това е гавра с труда на хората, които са носили много пари на тази държава“, гневи се още певецът.

След като години наред Кеца беше в графата на ощетените от държавата и страдаше, че не може да се пенсионира заради изчезналите навремето документи от „Концертна дирекция“, все пак поне получи компенсация под формата на 500 лева месечно в рамките на 3 години от Министерството на културата. Нея обаче той нарича „подаяние“. Истинската му пенсия за навършена възраст и стаж още е енигма и сагата вероятно щяла да продължи колкото и прословутия му ремонт на апартамента му на „Витошка“.

Найденов обаче нямал намерение повече да ходи и да се моли да бъде пенсиониран, защото не страдал от финансов недоимък. Графикът му с концерти бил пълен дори за догодина, въпреки че напоследък 73-годишната звезда не е в съвсем цветущо здраве. Наскоро той бе в болница заради проблеми с простатата. Сега пък сърцето му създавало дертове. „Даже професор Чирков, с когото се познавах, а и други кардиолози съм ги питал по тези въпроси. Вследствие на техниката на дишане получих предсърдно мъждене и трептене. Диафрагмата атрофира във времето и подпира сърцето. Оттам се нарушава ритъмът, ежедневно. Това е една от причините сърцето да излиза от ритъм веднъж, втори път, трети и става рецидив“, жалва се за болежките си иначе неуморният певец.

Прегледана: 54485

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече