Тошко Дизела ще лежи доживот за убийството на приятел

0

Бургаският апелативен съд потвърди присъдата доживотен затвор за 35-годишния Тодор Й., по прякор Дизела, от Сливен, пише Труд бг.

За убийството на свой приятел и опитът за убийство на баща му Дизела получи това тежко наказание първо от състав Окръжния съд в родния му град.

Дизела бил известен сред връстниците си от квартал “Сиините камъни” като скандалджия и всички знаели, че взема наркотици и ходи въоръжен с нож.

На 2 юни 2020 г., час след полунощ, Тодор отишъл на гости на 39-годишния Десислав в дома му на първия етаж в блок на улица “Гео Милев”.

Двамата не били приятели, но Десислав дължал пари на Дизела, затова домакинът се съгласил на среднощната среща.

Двамата обаче се скарали, гостът извадил нож и нападнал Десислав. 66-годишният баща чул виковете за помощ на сина и се втурнал да го спасява.

Дизела наръгал и него в рамото и ръката, после се обърнал и нанесъл още над 10 удара на Десислав и избягал.

Блокът, където станала касапницата, се намирал само на 100 метра от сливенската болница. Окървавените баща и син били приети веднага в здравното заведение, но заради тежките рани на Десислав, лекарите не успели да спасят живота му.

На 28 май същата година, само 3 дни дни преди убийството, Тодор Дизел ранил с нож в гърдите и друг мъж в квартал “Дружба”, но тогава полицията не го задържала.

Прегледана: 56465

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече