Бежанец от Сирия е клал децата в алпийския Анси

0

Мъж с тюрбан намушка днес четири малки деца в парк край езеро във Френските Алпи, като според очевидци  неколкократно е наръгал бебе в поне една детска количка.

Сега става ясно, че нападателят е нанесъл животозастрашаващи наранявания на деца на възраст между 22 месеца и три години. Двама възрастни също са ранени, съобщиха френските власти, цитирани от Асошиейтед прес

Полицията съобщи, че е задържала заподозрения за извършител на атаката в град Анси, който е 31-годишен сириец. Министър-председателката на Франция Елизабет Борн каза, че той е получил статут на бежанец в Швеция.

Прокурорката, водеща разследването, каза че мотивите на мъжа засега са неизвестни, но изглежда атаката не е свързана с тероризъм.

Лине Боне-Матис заяви, че и четирите деца са получили животозастрашаващи рани от нож. Най-малкото дете е на възраст 22 месеца, две са на възраст 2 години, а най-голямото е на възраст 3 години, каза тя. Две от децата са били туристи, добави Боне-Матис.

Прокуратурата и британските власти съобщиха, че една от младите жертви има британско гражданство.

Имаше известно объркване по отношение на националността на другото чуждестранно дете. Боне-Матис каза, че детето има нидерландско гражданство, но германският канцлер съобщи, че една от жертвите има германско гражданство.

Един възрастен също е получил рани от нож, а втори е получил наранявания както от ножа на нападателя, така и от изстрел, произведен от полицаите, докато арестували извършителя на атаката, каза още Боне-Матис.

В социалните мрежи беше публикувано видео от нападението. На кадрите се вижда как мъж с тъмни очила и син шал, покриващ главата му, размахва нож, докато хората крещят за помощ. 

В Париж депутатите прекъснаха своите дебати, за да почетат жертвите с минута мълчание.

Председателката на френското Национално събрание Яел Браун-Пиве заяви:

„Приканвам ви да запазим минута мълчание за тях, за семействата им и за да се надяваме, че последиците от това много тежко нападение няма да се окажат причина нацията да скърби.“

Прегледана: 57475

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече