15-годишен, умствено изостанал, изнасили три малки момченца във Варненско

0

15-годишно момче със забавено развитие е обвинено в блудство с три момченца на възраст между 5 и 9 години. Младежът беше пуснат от ареста, след като Варненският окръжен съд измени мярката му за неотклонение, предава Дарик.  

Родителите на обвиняемия са разведени и той живее с майка си и нейния приятел. Според заключенията на изготвените експертизи момчето е с умствена изостаналост, поведенческо и емоционално разстройство.

Защитата му посочи, че предстои да премине на индивидуална форма на обучение, както и да бъде освидетелстван от психиатър. 

В съдебната зала присъстваха родителите на обвиняемия, които увериха, че ще направят всичко възможно синът им да бъде под постоянно наблюдение и контрол.

Освен това контактът с пострадалия му племенник ще бъде временно преустановен. 

Според съда няма опасност 15-годишното момче да се укрие, тъй като и двамата му родители имат постоянни адреси.

Деянията са с висока степен на обществена опасност, но целта на мярката е да не бъде извършено ново престъпление и да не се пречи на разследването, което може да бъде изпълнено и чрез надзор на родителите.

Те се задължават да упражняват възпитателен надзор върху момчето и да осигурят явяването му пред разследващите органи и съда.

Прегледана: 66805

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече