Мъж живее в колата си в тотална мизерия край родопско село!

0

Баки е разведен, има деца и внуци, но никой не отива да го види и да му помогне. Кърджалиецът обитава и помещение, което прилича на същинско бунище, а най-важната покъщнина на родопчанина е в колата му. Мъжът, чието име от арабски означава „човек, който плаче“, едва свързва двата края.

„Нямам ток, нямам дом, нямам нищо. Може да ми дойдат децата да ме видят“, казва на развален български Баки.

Бараката, където чужденецът е натрупал куп вещи и прилича на катун, е близо до село Калинка. Там „плачещият човек“ паркира и возилото си – френски ван, който е натъпкал до горе с дрехи, посуда и какво ли още не.

Баки живее във вана си, който е наблъскал с купища вещи и дрехи
Баки живее във вана си, който е наблъскал с купища вещи и дрехи

Припечелва с каквото намери. Превозва пътници срещу скромни суми и някак успява да свърже двата края, живеейки сам в отчайваща мизерия.

Орисия да спи и живее в колата си спохожда и 56-годишния Методи Марков от Монтана, който от години работи в различни заводи в Чехия. Когато мъжът се прибира, с ужас установява, че къщата му е изгоряла, а огънят не пожалил нищо вътре.

Методи не спестявал изкараното в чужбина и дори затънал в дългове. Затова и не може да намери средства за ремонт. Собственикът няма роднини, които да го подслонят за известно време, докато си намери работа, няма и деца. Затова е принуден да превърне автомобила си в свой дом.

Човекът моли да бъде приет в център за временно настаняване, като през това време започва работа като шофьор.

Не по-радостна е съдбата и на Станислав Белчев. Мъжът ипотекира жилището си и тегли 30 000 лв. заем от банката, за да го ремонтира. Получава инсулт малко по-късно и не успява да изплаща кредита си. Така се оказва на улицата, а апартаментът му е продаден на търг от частен съдебен изпълнител. След шока умира майка му. Станислав е разведен и макар че има брат и син, не търси помощ от тях, защото те не се интересуват от съдбата му. Така и Станислав заживява в колата си.

Прегледана: 62235

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече