Приятелка измами мъж, че е болен от рак, измъкнала му 120 бона

0

33-годишен мъж от румънския град Роман стана жертва на престъпна измама. Той не се чувствал добре и си направил изследвания в лаборатория, а семейна приятелка предложила да изпрати резултатите на “високо уважаван лекар”, за да ги разчете. Поставената „диагноза“ била рак, въпреки че в действителност човекът имал УНГ инфекция, съобщава Диджи24.

Същата жена казала, че докторът е предписал лекарство, което може да се намери само в чужбина и започнала да доставя на мъжа хранителни добавки, като твърдяла, че са онкологични лекарства. Така за по-малко от две години мъжът платил 60 000 евро, което се равнява на 120 000 лева. 

Полицията започнала да разследва случая през юни, когато получава сигнал от мъжа. На 7 август представители на органите на реда извършили две претърсвания в имотите на заподозряната.

“Бяха открити и иззети няколко документа и фармацевтични таблетки, подобни на тези, закупени за жертвата – таблетки, които са част от групата на хранителните добавки“, информираха днес от полицията на окръг Нямц, предаде БТА. 

44-годишната жена е задържана за 24 часа. Тя е разследвана за измама.

Прегледана: 55400

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече