Рак покоси наследница на Ванга

0

С тежка онкоголична диагноза се бори Стефка Петревска – един от най-близките хора до покойната пророчица Ванга. Тя е дъщеря на помощницата и довереницата на ясновидката – Витка Петревска, с която живееха под един покрив в продължение на цели 11 години. Витка обитаваше къщата на Ванга заедно с нея до смъртта на феномена от Рупите. Грижеше се както за пророчицата, така и за всичките ѝ битови нужди. Двете жени бяха неразделни и дори на смъртния си одър Ванга пожелава Витка да бъде с нея в линейката, а после и в Правителствена болница, където си отива от този свят преди точно 27 години.

Стефка от дете израства край пророчицата, която гледала на нея като на своя родна дъщеря. В момента тя се подлага на терапия, за да пребори коварната диагноза, която я сполетяла. Петревска също е родом от Петричко. „Когато съм в болница, често мисля за Ванга. Усещам нейното присъствие и как сякаш бди над мен. Моля се на Ванга да помага на мен и на всички, които страдат. Надявам се да се преборя с болестта, но Бог решава кой колко дни ще има на този свят“, споделя Стефка.

Тя завършва ВМИ „Ленин“, специалност „Подемнотранспортни строителни машини и системи“. Поработила е малко в Бухово – Държавно-стопанско обединение „Редки метали“, където се занимавали с производство на уранови руди, но се наложило да се преквалифицира и да се прехвърля от работа на работа. Самата Ванга ѝ казала да се махне от Бухово, защото е жена, а там от тежките метали след време може да остане без деца. Успява да се спаси от разпределението и си е намерила друга работа, но след демократичните промени у нас заводите се унищожават и инженерите стават ненужни. През 1984 г. се омъжва за Невелин Велев. Той умира през 2012 г. Научила е от Ванга, че съдбата трябва да се посреща такава, каквато е, колкото и тежки загуби да има човек. Имат две момчета – Андон и Димитър, с които е горда.

Нейната майка Витка навремето отива при Ванга, за да търси помощ за сина си. Пророчицата ѝ помага, но двете продължават да държат връзка. След време, когато съпругът на Витка умира, ясновидката я моли тя да се пренесе при нея на Рупите, разказва щерка ѝ. Три пъти праща хора да я викат, докато тя се съгласи. Така Витка се превръща в най-доверения ѝ човек, единственият, който знаел всичките ѝ тайни. След кончината на Ванга Петревска живее още 24 години. Преминава през две тежки операции, едната от които заради тумор в мозъка. Отива си през 2020 г. Сега пазителка на тайните на феномена от Рупите е Стефка, която тя обичала и гледала като своя родна дъщеря.

Прегледана: 65105

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече