Безобразие! Година след наводненията: 375 лева получила баба Дела от Каравелово за разрушения си дом

0

На 2 септември 2022 г. незапомнен порой отнесе няколко карловски села – за 10 часа паднаха 200 л/кв. метър. Според хората в тях възстановяването все още се бави, стана ясно от репортаж по Би Ти Ви. Има хора, които живеят във фургони поради невъзможност да се върнат в домовете си, руините стоят.

Според баба Дела от Каравелово обезщетението, което са получили, е 375 лв. „Гледахме как дърветата падат, влагата продължава да стои, кърпим дупка по дупка. С пенсията купуваме мазилки, но ръждата продължава да стои. Посадихме малко домати, царевица, но не е това, което беше – нямаме зимнина, всички буркани са ни празни“, казва възрастната жена.

Преди година над 150 къщи пострадаха. Хората там продължават да живеят в ужас. Неясна е комуникацията на местната и централната власт. Няма вода през 2-3 дни. Частните домове са разчистени от доброволци, но има още много за разчистване. Защо общината не кандидатства във фонда за солидарност. Имаме 5 протеста досега, но няма резултат, казват пострадали от стихията.

Прегледана: 64775

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече