Семейна драма съсипа Юксел Кадриев  

0

Съдебната битка между Юксел Кадриев и кмета на столичния квартал „Красно село“ приключи с лош развой за новинаря. Според решението на магистратите той няма да има право да ползва общинското жилище, което обитава от 2011 г. насам срещу символичен наем от около 90 лева, става ясно от документацията по делото.

За да се опита да се спаси от спиране правото му на ползване на имота, пред съдебната институция Кадриев е предоставил куп доказателства, че не се намира в цветущо положение. От данните по делото става ясно, че бащата на тв водещия – Феми Кадриев, е дошъл наскоро в столицата, тъй като е болен и има нужда от специализирано лечение. Той също бил приютен от сина си в общинското жилище, но възникналата ситуация с болестта му не е оказала влияние върху крайното решение на магистратите. Освен това Юксел е споделил, че съжителства под един покрив и с майка си Гина, и с дъщеря си Габриела, като техните доходи са ниски или липсват. Щерка му не получавала такива, а пенсията на майка му била под минималната и възлизала на 467 лева месечно.
Юксел е представил пред съда и служебна бележка от работодателите си Би Ти Ви, която да удостовери доходите му от заплати за една календарна година назад. От нея става ясно, че за предходните 12 месеца той е получил общо сумата от 69 912 лева за длъжността си на водещ на централната новинарска емисия на медията. Сумата е след удръжки и разделена на 12, показва, че месечната заплата на Кадриев е малко над 5800 лева.

Въпреки това според закона доходът на семейството не трябва да надвишава 44 928 лв. годишно, за да може то да пребивава в общинско жилище. Очевидно новинарят не отговаря на посочения критерий. Не е ясно каква е причината Юксел да настоява да остане да пребивава в имот на общината, при условие че не е социално слаб и разполага с достатъчно големи и сигурни доходи, с които би могъл да си позволи да се изнесе под наем или да си закупи своя недвижима собственост. В момента най-голямата тревога на новинаря била болестта на баща му и преместването на цялото му домакинство в друг апартамент. Той се притеснявал, че родителите му щели да преживеят трудно ситуацията със загубата на жилището, но в същото време било невъзможно да се върнат в родното им Оряхово поради проблемите им със здравето. Щерката на Кадриев пък продължава да живее заедно с татко си, баба си и дядо си, защото майка ѝ Бонка, с която телевизионерът е разведен отдавна, има втори мъж и семейство в Босна. Габриела е студентка в НБУ и все още разчита на издръжката на баща си.

Прегледана: 56065

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече