Братът на патриарха Димитър Димитров: От месец не съм чувал болния Неофит

0

Усложнение от настинка вкарва Неофит в болница, изписват го до дни, папата също с подобни проблеми 

„Не знам какво се случва с брат ми. Нямам никаква връзка с него от поне един месец!“

Това заяви притеснено пред „България Днес“ доц. Димитър Димитров – брат на патриарх Неофит, по повод информацията, че духовният водач на православна България е приет в болница. Патриархът е настанен във Военномедицинската академия с белодробно заболяване.

„Звънях на телефона му, но никой не вдига. Нито ми се обаждат, нито ми вдигат“, каза още Димитров.

„Патриархът е в добро състояние. Правят му оздравителни процедури. Не мога да кажа какво точно е заболяването му, но вероятно е някакъв вид усложнение след настинка. Тъй като ходи скоро до църквата „Света Марина“ в Пловдив и имаше много ангажименти, Неофит настина, започна да се задъхва и вчера постъпи в болницата. Все пак годините оказват влияние. Ще му дадат антибиотици и ще се оправи. Очакваме до ден-два да го изпишат“, заяви пред вестника Емил Маринов от протокол и връзки с обществеността на Светия синод.

Всички се молят за Неофит, патриархът е в болница с белодробно заболяване

„Призоваваме клира и верния боголюбив народ всесърдечно да се молят за бързото оздравяване и възстановяване на Първосветителя на Родната ни Църква, както и да се приема за достоверна единствено информацията, обявена от Светия синод“, обявиха висшите духовници у нас.

През септември миналата година българският патриарх беше в болница поради обостряне на хроничните му заболявания.

Освен Неофит и папа Франциск също има белодробен проблем. По тази причина светият отец отмени пътуването си до Дубай за конференцията на ООН за климата.

Прегледана: 55740

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече