Ракът вкарал Маргарита Михнева в психиатрия  

0

Известната журналистка Маргарита Михнева е била приета по спешност в психиатричното отделение на Александровска болница в навечерието на празниците. Информацията за влошеното състояние на легендата на БНТ се появи миналата седмица първо в интернет сайта „Афера“, а после заля и социалните мрежи. Причината за сполетялата я неприятна участ обаче така и не стана ясна. Преди дни нейната близка приятелка и колежка Еми Мариянска реши да даде яснота около състоянието на Михнева и публикува текст в нейна защита в профила си в социалната мрежа фейсбук.

„Първо, психиатричните отделения в болниците не са лудница. Там влизат временно и психично здрави хора, които са претърпели някаква интервенция с кръвопреливания, или липсата на някаква субстанция на кръвта, която води до автоимунна реакция, или психичен срив. Маргарита претърпя тежка химиотерапия, а дни преди да науча от „Афера“, че е „психясала“, лекарите установиха липса на вит. В 12, който води до психични деформации като панически атаки, зрителни аномалии, смяна на настроението, депресия и пр. Знам това, защото преди години ми се наложи да се запозная с този витамин и неговото неподозирано голямо влияние върху психо-соматичното здраве на човека. И идва ред на второто: С Маргарита винаги сме имали сложни, но колегиални и приятелски отношения. Малко преди да науча „новината“ за нея, тя ми се обади, осведоми ме за здравето си и ми каза, че иска да изрази публично някои неща, които знае, но не е казвала досега, и че е била физически техен свидетел. Изпрати ми текстове, които ме помоли да изтрия. Аз я уведомих, че съм ги прочела, и я помолих тя сама да ги изтрие в чата по Вайбър. Тя го направи. Уверявам ви, че в тези текстове нямаше и дума за Тони Парфюма и сие, каквото раздухват като нещо важно, свързано с някакви заплахи. Но, за текстовете: Те засягаха други, много по-важни хора от властта, прокуратурата, съдебната система и някои тв шефове и техния позор. Ставаше ясно как са се договаряли на ухо помежду си и коварно са съсипвали много хора. Едно трябва да се признае на Маргарита – тя успяваше да прониква навсякъде и ЗНАЕ МНОГО. Не подценявам здравословния ѝ проблем и се надявам да е временен, но се питам: Дали пък някой не се страхува тази истина да излезе наяве?!? Някои хора знаеха, че тя иска да я огласи. Или за предпочитане е, ако излезе, да не ѝ се обръща внимание, защото е изречена от „луда“?“, пише Мариянска.

Припомняме, че наскоро Маргарита Михнева шокира с разкритие, че 20 години след като пребори онкологично заболяване на гърдата, отново е била споходена от коварната болест. Тя сподели, че преди две години при рутинен преглед лекарите установили, че страда от рак на костите и трябва да се подложи на спешна интервенция. Михнева изпаднала в шок, но предприела веднага мерки и се съгласила да бъде оперирана.

„Ужасяваща диагноза е това, на никого не пожелавам да я чуе. Нищо не ме болеше, отидох просто на рутинен преглед, направих си изследвания и хоп – отново се оказах онкоболна. От рака на гърдата съм имала разсейки в костите. Изрязаха ми три ребра – седмо, осмо и девето. Такава операция за пръв път се правеше в България“, сподели миналата година Михнева. Химиотерапията ѝ продължила до съвсем скоро, а настоящото ѝ състояние било вследствие на изтощението на организма ѝ.

В момента от Швейцария у нас е пристигнала единствената ѝ дъщеря Неда, която ще остане в България, докато майка ѝ се възстанови. Неда, която в момента е все още в майчинство, е преподавател в едно от най-елитните швейцарски школа „Льо Розе“, което се намира до Женевското езеро. Тя има две деца от съпруга си – Леона-Маргарита и Тео.

Прегледана: 54165

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече