Жената на Брус Уилис пуска книга за болестта му

0

Съпругата на Брус Уилис Ема Хеминг Уилис планира да издаде книга за опита си като болногледач на съпруга си, след като той беше диагностициран с фронтотемпорална деменция.

Книгата без заглавие, която ще бъде публикувана през 2025 г. от издателството Open Field на Мария Шрайвър, ще „предложи внимателно, вдъхновяващо ръководство за онези, които търсят подкрепа, докато се справят с деменцията на любим човек“. „За много хора първият им допир с това заболяване се получава в кабинета на техния лекар“, каза Хеминг Уилис в интервю за бюлетина на Шрайвър Sunday Paper. „Мисля, че е много важно как се предава тази информация от лекар на пациент и любим човек. Наличието на ресурси и информация е наложително. Знам от опита си и от други хора, с които съм говорила. Историите ни, за съжаление си приличат. Напуснахме този лекарски кабинет почти без ресурси или подкрепа и с диагноза, която трудно можех да произнеса“, добави още тя.

Състоянието на Уилис беше оповестено за първи път през март 2022 г., когато семейството му обяви, че той ще се оттегли от актьорството поради афазия, разстройство, което причинява затруднения с говора. Година по-късно беше обявено, че той е официално диагностициран с фронтотемпорална деменция.

Прегледана: 36780

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече