Дъщерята на починалата в такси жена: Беше глухоняма

0

„Станах в 5 часа и отидох при нея. Майка ми береше душа със затворени очи“, разказа дъщерята на 63-годишната жена, която почина в такси след отказ на Спешното отделение да изпратят линейка на адреса в Сливен.

Служителят, приел сигнала поставил условие да говори с болната, но според близките тя не била контактна.

Това се случва на 2 февруари.

„Отивам при мъжа ми и му казах, че нещо става с майка ми“, каза дъщерята на починалата жена Катя Михайлова.

„Набрах 112 и помолих да ме свържат с Бърза помощ те го направиха, а аз обясних къде сме. Казах какво е положението на пострадалата, че е зле. Някакъв лекар ли беше не знам, поиска да говори с нея обаче това нямаше как да стане, защото тя е глухоняма. Той ми отговори да си намеря превоз, за да я закарам в Бърза помощ. Нищо не ми обясниха. Казах им „жената не мърда, със затворени очи е и е глуха. Настояваха да говорят с нея“, разказа Младен Минчев пред bTV, който е зет на починалата жена.

Роднините търсят и заем от съседи.

„Взех от съседа 20 лв. и продължих с таксито. Носих я на гръб по пътеката надолу“, добави Минчев.

„Едно дете ме посрещна и каза: „изчакай, носят баба“. Беше тъмно. Само видях като сложиха жената отзад. Дъщерята плачеше. Закарах ги в Спешното и тръгнах. След няколко часа ми се обадиха от офиса и ми казаха, че полицията иска координатите ми, за да се свърже с мен понеже жената е починала в колата ми“, обясни Антоанета Шейтанова, която взима хората с такси.

Директорът на Спешния център д-р Василиса Симеонова отказа да застане пред камерата, но обясни, че е шокирана от поведението на дългогодишния служител. Тя каза, че грешката е в начина, по който е воден разговорът и той е искал да чуе жената, което не е редно. Д-р Симеонова обмисля дисциплинарно наказание за диспечера, който е приел сигнала за жената в тежко състояние.

Прегледана: 32450

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече