Уволняват самотна майка с тежко заболяване

0
  • Блага и дъщеря й години са тормозени 
  • Щастлив край за друга жена, жертва на насилие 

Самотна майка с множествена склероза е била уволнена от работа заради болестта си. Това съобщиха пред „България Днес“ от благотворителната организация „Подай ръка“.

Блага сама отглежда дъщеря си Яни. Жената страда от множествена склероза и поради тази причина преди месец я уволняват от работа. Работодателят заявява, че на Блага не може да се разчита, тъй като често й се налага да излиза в болничен. Заради заболяването и големия стрес покрай уволнението си Блага има проблеми с придвижването и зрението си.

„Блага живее под наем в София, оставена е от мъжа си, който я пребивал, а сега изобщо не се интересува от нея и от детето. На всичкото отгоре мъжът й я заробва с кредити, които сега тя трябва да плаща сама. Оставяйки без работа, Блага изнемогва. Натрупали са се и 700 лв. за парно, а имат и битови сметки, които тя не може да покрие с ТЕЛК пенсията си от 400 лв. на месец. Дори парите за храна не стигат. Жената има нужда от средства, докато намери нова работа. Яни преди няколко дни е имала рожден ден, но не са могли да го празнуват“, сподели пред вестника Кристиян Николов от благотворителната организация.

Малката Яни се нуждае от помощ
Малката Яни се нуждае от помощ

Доброволецът разказва, че не губи надежда и вярва, че с помощта на добри хора ще успеят да помогнат на мама Блага и малката Яни. За това свидетелстват множеството подобни истории с щастлив край. Един от последните примери е разтърсващата история на мама Дени и децата й Ани и Нелин.

„Дени ни потърси по телефона. Тя е от Русе и заедно с децата си дълги години била жертва на тормоз от страна на мъжа й. Ситуацията ескалирала, когато майката реши да сложи край и изгонва бащата на децата си от жилището й“, разказа Николов.

Доброволецът сподели пред вестника, че в яростта си мъжът изпочупва всичко в жилището, което не успява да вземе.

„Той остави дома им гол, а децата си да спят на земята. Бащата дори счупи телефоните на Ани и Нели, оставяйки ги без всякаква възможност да потърсят помощ“, каза Кристиян.

С помощта на съседи и „Подай ръка“ за два дни мама Дени успя да възстанови покъщнината си.

„Местните помогнаха доколкото можаха, а ние допълнихме голяма част от необходимите неща. Занесохме бюро, хладилник, готварска печка, легла и телефони за децата. Другата седмица Ани и Нели ще получат лаптопи и училищни принадлежности. Погрижихме се и кученцето им да получи храна и лакомства, сподели Кристиян и допълни:

„За щастие Дени и дечицата й продължават напред към по-добър живот, както се надяваме да се случи и с мама Блага и малката Яни“.

ДА ПОМОГНЕМ НА БЛАГА И ЯНИ

Можете да помогнете на семейството чрез банкова сметка:

BG60STSA93000027878362

Банка ДСК/STSABGSF

За Подай ръка ЗПДБ/ Give a Hand ZPDB

Основание: Дарение за Блага и Яни

PayPal: bg.organizationfbf@gmail.com

Прегледана: 81115

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече