Зълва присвои наследството на Муки

0

Бащиното наследство на Мария Грубешлиева-Муки е било отнето за втори път от нея. Още преди години дъщерята на голямата комедийна актриса Стоянка Мутафова се оплака, че брат ѝ Божил е присвоил и нейния пай от имането на баща им Леонид Грубешлиев. Сега обаче съпругата на Божил го докарала почти до просешка тояга. Муки отдавна е загубила надежда, че ще си върне имотите, но била непреклонна, че след предателството не желае да контактува с брат си при никакви обстоятелства.

„Те ме лишиха от цялото наследство на баща ми абсолютно несправедливо. Аз съм простила вътрешно, но Стоянка не можеше да го направи. Затова в нейна памет няма да се пречупя. Брат ми живее в Ню Йорк и той няма деца, така че родът ни завършва с нас. Той беше женен, но не стана баща, а отгледа детето на съпругата си, но те се разделиха. Доколкото знам, е преживял доста тежък развод и жена му много лошо го е изиграла и му е взела повечето имоти по същия начин, както той постъпи с мен“, разкрива щерката на Мутафова.

Конфликтът между нея и единствения ѝ жив роднина възникнал преди точно 10 години заради наследството, което баща им им оставил след смъртта си. Тъй като последните си години на тази земя Леонид Грубешлиев изкарал в Америка заедно със сина си, Божил взел цялото имане, възлизащо на хиляди долари, вложени в банкови влогове, както и в имоти. Името на Муки, макар тя също да била пълноправен наследник, не присъствало в завещанието на баща ѝ и така тя останала без пукнат лев от него след кончината му. Грубешлиева се надявала брат ѝ на добра воля да ѝ предложи да си поделят наследеното, но това не се случило. През годините тя неведнъж осъществявала връзка с родственика си, който живее в Америка, но до споразумение относно парите на раздора така и не се стигнало. Тя обаче не се наела да си търси правата по съдебен път, защото завещанието било уредено според американските закони.

За последно Муки се чула с брат си покрай кончината на Стоянка Мутафова, когато той я потърсил, за да ѝ изкаже съболезнования. Дори тежкият за нея момент не я пречупил да му прости и да загърбят търканията от миналото.

Грубешлиева продължава да обитава наследствения апартамент от майка ѝ, намиращ се в елитна кооперация в столичния квартал „Лозенец“. 72-годишната Муки живее добре и без лишения благодарение на спестяванията на покойната актриса, печалбите от книгата, която написа за нея, и наема от друг апартамент, който навремето Мутафова закупила с цел инвестиция и завещала на щерка си, която е единствена нейна наследница. Пенсията на Мария продължава да бъде социална заради липсата на достатъчно трудов стаж.

Прегледана: 63660

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече