Свлачище срутило къщата на Юксел Кадриев

0

Родният дом на новинаря Юксел Кадриев в Оряхово в миналото е бил разрушен от опасно свлачище. Семейството му тогава не получило финансова помощ да възстанови дома си от общината, а директно апартамент в панелен блок като компенсация за трагедията, която ги сполетяла.

Въпреки това жилището към момента стои заключено и необитаемо, защото и двамата родители на тв водещия били при него в София. В малкото крайдунавско градче възрастните хора едва свързвали двата края с пенсиите си. Майката на Юксел Гина навремето била готвачка в местната детска градина, а след това се преквалифицирала в шивачка. Татко му Феми пък се трудел в механозавода. В двора на къщата си били направили малко стопанство от кокошки и зайци. Майката на Юксел отскачала всяка пролет до испанското градче Мурсия. Там живеели сестра ѝ, зет ѝ и племенника ѝ и Гина се хващала да бере ягоди, за да подпомогне семейния бюджет с някой лев. 

Но тази практика престанала, след като синът ѝ Юксел се развел със съпругата си Бонка и се наложило майка му да се премести при него в София, за да му помага с грижите за дъщеря му Габриела. Към днешна дата девойката е вече самостоятелна и е студентка в НБУ. Родителите на Кадриев обаче съжителстват с него заради заболяването на баща му, който се нуждаел от непрестанни лекарски грижи, каквито в Оряхово нямало как да получи.
В началото на годината семейството преживя още една драма – съдът разпореди да напуснат общинското жилище в столицата, което години наред тв водещият обитаваше срещу символичен наем. Първоначално новинарят бе в безизходица и обжалваше решението на магистратите, но в крайна сметка те не склониха да се отрекат от думата си и се наложи Кадриев и родителите му да си сменят набързо адресната регистрация. Негови колеги издават, че в момента били под наем в жилище в същия квартал. Той обаче успявал да покрива всички разходи – своите, техните и битовите без никакъв проблем, тъй като месечното му възнаграждение като водещ на новинарския блок възлиза на 6 хиляди лева, коментират телевизионери.

Преди дни тв звездата отпразнува своя 51-ви рожден ден в тесен семеен и приятелски кръг. Момчето от Оряхово сменя няколко професии, след като пристига в София. Първо става дърводелец – завършил е техникума по дърводелство в родния си град, после златар, а след това се трудил в детективска агенция. След като завършва НАТФИЗ, специалност „Публична реч“, започва да се занимава с телевизия от 1998 г. Първата му работа е като водещ новини в телевизия „Ден“. Минава за три години през Нова телевизия като водещ на централните емисии „Календар“, а през 2003 г. се присъединява към екипа на Би Ти Ви, където е сред знаковите лица на медията от вече две десетилетия.

Прегледана: 57140

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече