Любимата процедура на КАРДАШИЯН зарази жени с ХИВ

0

Т ри жени са диагностицирани с ХИВ, след като са се подложили на процедури за разкрасяване, наречени „вампирско лице“, в нелицензиран медицински спа център в щата Ню Мексико, се съобщава в доклад на американските Центрове за контрол и профилактика на заболяванията от миналата седмица, цитиран от АП.

Това е първият документиран случай на заразяване с вируса в САЩ чрез козметични услуги, при които се използват игли.

В новия доклад федералните здравни служители посочват, че при разследването от 2018 г. до 2023 г. на центъра VIP Spa, намиращ се в Албъкърки, е установено, че там очевидно е използвано повторно оборудване за еднократна употреба, като клиенти са заразени с ХИВ.

Здравните служители са открили в козметичната клиника оборудване, съдържащо кръв, на кухненския плот, неетикетирани епруветки и инжекции в хладилника заедно с храна и неопаковани спринцовки, които не са били изхвърлени по подходящ начин. В доклада на здравните власти се казва, че в спа центъра не е открит парен стерилизатор, известен като автоклав, който е необходим за почистване на оборудването, което се използва повторно.

Според Американската академия по дерматология „вампирските“ процедури за лице – официално известни като микронидлинг на лице с богата на тромбоцити плазма, са козметични манипулации, предназначени за подмладяване на кожата, придаване на по-младежки вид и намаляване на белезите от акне и бръчките, отбелязва АП, цитирана от БТА.

Микронидлинг представлява инжекционно въвеждане на козметични продукти навътре в дермалните слоеве.

При процедурата, след като се вземе кръв от клиента, машина разделя кръвта на тромбоцити и плазма. След това плазмата се инжектира в лицето на клиента чрез стерилни игли за еднократна или многократна употреба.

През последните години „вампирските“ процедури за лице придобиха популярност, тъй като известни личности като Ким Кардашиян оповестиха, че са се подложили на тях, припомня АП.

Прегледана: 20150

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече