Христо напуска работа, за да гледа болните си жена и дете

0

Христо от София сам се грижи за болната си съпруга Катя и детето им Теодор, което страда от аутизъм.

Бащата и грижовен мъж се принуждава да напусне работа, за да може да се посвети на грижите и за двамата, но от това сериозно страда финансовото положение на семейството, което изпитва огромни затруднения.

„До последно Катя се е грижела за Теодор, бащата е работил, за да ги издържа. Но за съжаление, Катя се разболява от COVID, веднага след който отключва редица други болести, които я приковават вкъщи. В момента бащата е напуснал работа, за да може да се грижи и за двамата, и имат огромна нужда от помощ. Катя е в много тежко психическо състояние, като ни уточни, че има нужда от работа с психолог, тъй като има и черни мисли и намерения за живота си. Изпаднала е в депресия“, разказват за тежката съдба от благотворителната организация „Подай ръка\Заедно за по-добро бъдеще“.

Семейството изплаща кредит, имат огромни трудности с плащането на битовите си разходи, както и лекарствата, които са им необходими. Нуждаят се и от ново легло, което да е персон и половина, и спални комплекти за единично легло, тъй като в момента спят на счупен диван. Също така се нуждаят и от нова пералня, тъй като тяхната не работи.

На семейството може да се помогне и с хранителни продукти, като важно уточнение е, че Катя не може да яде бобени продукти и варива.

„Всеки, който желае, може да подкрепи семейството и лично, както и да се срещне с тях на място. Може да се свържете с колегите ни на 0893/025-067 и екипът ни ще съдейства напълно. За да запазим спокойствието и сигурността на семейството, лични данни публично или онлайн не предоставяме. Може да дарите храна, легло или друго за семейството и в нашия офис: София, ул. „Българска легия“ 37, офис 1. От 10 до 17,30 ч. всеки делничен ден“, добавят от организацията.

Прегледана: 88145

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече