Питбулът, убил стопанката си във Варна, бил агресивен – тя не го пускала свободно

0

В някои държави, за да отглеждаш животно от тази порода, трябва да си преминал специални курсове

„Кучето беше агресивно и тя го държеше на каишка. Миналата година нахапа приятеля на това момиче.“

Това каза за „Денят започва“ по БНТ съседка на 36-годишната жена, която загина след като бе нападната и нахапана от домашния си любимец питбул.

Трагедията е станала в сряда сутринта във Варна, сигнал до 112 е подаден в 10 ч. Пристигналите веднага лекари само констатирали смъртта на младата жена от кръвозагуба.

„Момичето знаеше, че ако пусне кучето, ще стане беля и затова го държеше и не го пускаше свободно. Ние се страхувахме от него“, допълни съседката.

Според служителка в общинския приют за животни важно за този тип кучета е как се отглеждат и откъде се взимат – какви са им генетичните наклонности.

„Кучето е имало електронашийник, но явно самата стопанка не е могла да се справи. В някои държави е забранено отглеждане на тази порода, в други – стопанина трябва да премине специални курсове, иначе се налагат големи глоби. У нас хората не носят отговорност за много подобни действия.

Животното беше докарано при нас с прободна рана и е в клетка. Тече разследване – ако то е виновно за смъртта, ще има съвет от еколози и може и да бъде евтаназирано“, обясни служителката.

Прегледана: 74265

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече