Бащата, който водеше болната си дъщеря по строежите има нов дом

0

Овдовелият баща Димитър, който изкарва прехраната си като майстор, успя да стегне собствения си дом и да осигури нормални условия на живот на болната си дъщеря. Родителят с тежка съдба от врачанското село Мраморен се труди неуморно и с помощ от благодетели превърна къщата си в уютен оазис.

„С ремонтите почти приключихме. Едни хора ми подариха изолация. Направих си къщата сам, остана ми само една стеничка и едно навесче“, радва се пред „България Днес“ Митко.

Димитър е неотлъчно до детето си
Димитър е неотлъчно до детето си

Вълна от съпричастност се изля върху изстрадалия мъж. След публикацията на „България Днес“ от 11.11.2023 г. хора с добри сърца, както от страната, така и извън нея се свързаха с редакцията, за да протегнат ръка на борбения родител. Още тогава ви разказахме, че Димитър отглежда сам 13-годишната Дорина, която е с множество увреждания, сред които епилепсия и детска церебрална парализа. Майката Цвети си отива от този свят преди няколко години след дълга борба с диабет тип 2 и бъбречна недостатъчност. Димитров получава помощи от държавата, които са в размер на 1400 лв., които са крайно недостатъчни за гледането на болно дете. За да свързва двата края, таткото работи като майстор и понеже не може да остави дъщеря си сама, често я взима с него по строежите.

„Сега съм се отдал главно на грижи за Дори. Съвсем скоро се върнахме от Банкя. Там бяхме на физиотерапия и водотерапия. Детето се чувства по-добре физически. Виждам, че и емоционално се стабилизира. Оттук нататък работим да подобрим движенията й“, гордее се Димитър.

Вече имат хубава баня
Вече имат хубава баня

Грижовният татко не е оставял и за миг дъщеря си. Сутрин става по-рано, за да й приготви закуска и да се погрижи за външния й вид. Дори нито може да ходи, нито да говори. Двамата си имат специални знаци, с които се разбират помежду си.

„Сега имам предложение от Турция за впръскване на стволови клетки през носа. Казват, че има ефект. Чакам оферта. Надявам се дъщеря ми да се подобри“, споделя още бащата.

Който желае, може да продължи да подкрепя семейството на:

BG32UBBS80024051325350

BIC: UBBSBGSF

Титуляр: Димитър Благоев Димитров

Прегледана: 51160

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече